35 سال پیش شرکت گلاب نادر فعالیت خود را در زمینه تولید گلاب و عرقیات در فضایی به مساحت 400 متر مربع و با دارا بودن یک سیستم تقطیر آغاز نمود. این شرکت اولین سیستم پاستوریزاسیون گلاب و عرقیات را طراحی و برای اولین بار در ایران ، عرقیات سنتی و گلاب را بصورت کاملاً بهداشتی تولید و عرضه نمود.
متعاقب آن به منظور کنترل فرآورده تولید شده ، اولین آزمایشگاه کنترل کیفیت در این صنعت را با بکارگیری متخصصین صنایع غذایی و میکروبیولوژی در سال 1365 بنا نهاد.
بتدریج و با افزایش میزان فعالیت شرکت ؛ تجهیزات و دستگاه های آن نیز کاملتر گردیده تا اینکه در سال 1375 برای اولین بار در ایران 2 پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی ملی ایران برای گلاب سبک و سنگین ، به این شرکت اهدا گردید. همچنین آب مقطر تولیدی این واحد نیز موفق به دریافت استاندارد ملی ایران شد.
به منظور توسعه و بهره مندی از امکانات بیشتر ، شرکت کشت و صنعت نادر در سال 1371 با هدف تولید گلاب ، عرقیات گیاهی ، انواع شربت، مربا ، اسانس و نوشابه های طبیعی تأسیس و اقدامات لازم برای ایجاد یک مجتمع بزرگ تولیدی که در چند فاز به بهره برداری برسد را آغاز نمود.
از اول این مجموعه با اختصاص 8000 متر مربع در شهرک صنعتی طوس مشهد در سال 1377 و با خطوط گلاب و عرقیات ، شروع بکار نمود.
به منظور تحقیق ، فناوری و بروز رسانی تکنولوژی ، همچنین تولید محصولات جدید واحد تحقیق و توسعه ، این شرکت در سال 1378 شروع بکار نموده و هر ساله چندین طرح و برنامه پژوهشی و کاربردی را در دستور کار خود قرار می دهد.
در سال 1380 با دریافت پروانه بهره برداری انواع شربت ، تولید شربت های صد در صد طبیعی با استفاده از عصاره های طبیعی آغاز شده و در حال حاضر شرکت 6 نوع شربت گیاهی (گلاب – بیدمشک – بهار نارنج – نعنا – زرشک – سکنجبین) را تولید می نماید.
در سال 1381 با تجهیز کارخانه به خط کامل آبگیری و فرآوری لیمو ترش ، با ظرفیت تولید 5 تن در ساعت ، بهره برداری از این خط آغاز شده و اکنون آبلیموی صد در صد طبیعی نادر در بسته بندی های مختلف ، یکی از محصولات بسیار پر مصرف و شناخته شده این واحد می باشد، بهره برداری از مواد جانبی این خط تولید ، نظیر تولید اسانس و پکتین لیمو در فازهای آینده تولید . . . و همچنین تهیه کنسانتره لیمو از برنامه های واحد R&D می باشد تا ضمن راه اندازی خطوط جدید با افزایش بهره وری و کاهش واردات ، گامی هرچند کوچک در راه رشد اقتصادی کشورمان برداشته باشیم.
همزمان با راه اندازی خط آبلیمو مراحل ساخت یک سردخانه 300 تنی جهت انبارش موقت آبلیموهای تولیدی شروع و در سال 1381 به بهرهبرداری رسید. این سردخانه کمک به سزایی در جهت حفظ کیفیت آبلیموی تولیدی این شرکت نموده است.
مدیریت سازمان از ابتدای تأسیس ، با تکیه بر تولید منطبق با استاندارد ملی و دفاع از حیثیت تولید داخلی کشور و با اعتقاد به برتری کیفیت ، در پی پاسخگویی خواستههای نامحدود مشتریان بوده است و در همین راستا ، استاندارد بین المللی ایزو 9001 به عنوان گام اول در رسیدن به مدیریت کیفیت جامع و جلب رضایت هرچه بیشتر مشتریان انتخاب و از سال 1379 به مرحله اجرا گذاشته شده است.
از آنجایی که این شرکت حفظ سلامت جامعه و ترویج فرهنگ استفاده صحیح از گیاهان دارویی را ، رسالت خود میداند ؛ تحقیقات در زمینه تولید انواع نوشیدنی های سنتی بدون گاز با منشأ گیاهی را آغاز نموده و با تلاش مستمر متخصصین واحد R&D و سرمایه گذاری فراوان پژوهشی ، در سال 1385 موفق به تعیین فرمولاسیون و دریافت مجوزهای بهداشتی 8 نوع نوشیدنی طبیعی گیاهی گردید و اکنون این محصولات مراحل نهایی تست بازارسنجی و سنجش رضایت مشتریان قبل از اقدام به تولید و توزیع انبوه را طی مینماید.